Følg Øllet

Aarøbryg fra ø til øl

Vi tilstræber i indkørselsperioden at anvende forskellige råvarer, kan være bær, urter, blomster etc. der findes på øen således når processerne kører kan anvende hvad der er på øen indtil da må vi anskaffe dele af ingredienserne uden for øen.

Vi anvender vores eget fantastiske vand som forefindes på øen. Vandet er kalkholdigt med en ren frisk smag som er med til at give øllet sit helt eget særpræg.

Vi arbejder frem mod 2017 hvor vores produktion skal med en årlig fornuftig produktion. Indtil da vil vi samtidig med et beskedent antal brygninger udvikle på smagen.

Vi anvender pt. Øens eget vand, Honning, Hyldeblomst, Citronmelisse og hybenskaller.

Der findes et utal af bær, blomster, urter som vil kunne anvendes, men vi skal have afprøvet de forskellige smagsvarianter i forskellige sammensætninger. En lang og spændende udvikling som vi glæder os til.

Vi vil ikke forpligtige os at skulle anvendes øens forskellige ressourcer blot for at gøre det. Hvis vores øl med ”importeret” malt, byg hvede, humle giver øllen den bedste smag vil vi gøre det.

Men vores mission er vi videst mulig omfang at anvende øens råvarer og med øens vand. Altid brygget på Aarø det er jo kun sådan man kan lave rigtig aarøbryg Den længste kørertur vores øl må få er rundt på øen til de forskellige restauranter og kun med færgen når øens gæster transporter øllet væk fra øen.

Derfor giver ”Fra ø til øl” mening.

Følg med på vores hjemmeside www.aaroebryg.dk

Vedr. Pæmien til Aarøløbet

Hvedehyl som denne øl hedder, er brygget af vores fantastiske vand og hyldeblomst indsamlet i forsommeren på øen. Malt er som

Dette er en frisk øl der drikkes kold en rigtig sportssøl, hvis en sådan findes.

Det er vores første øl som vi præsentere for offentligheden, så det er glædeligt at vi har fået mulighed for at skænke øllene som en præmie til Aarøløbet 2015. Øllet kan drikkes nu, men vil udvikle sig yderlig over de næste 3 -5 måneder. God fornøjelse.

Vi vil brygge 3 -5 faste bryg der med tiden skal udvikles til rigtige klassikere. Herudover vil vi brygge øl til højtider og specielle lejligheder.

 

Julemarked på Aarø.

D.9/11-2015 var der julemarked på Aarø, hvilket var en kæmpe succes. Alle folk tog rigtig godt imod øllen og sidst på dagen, kunne vi melde total udsolgt.

IMG_4482-1 IMG_4480-1 IMG_4479-1 IMG_4483

 

De første 3 øl.

Æ`Mæsk: Tjekkisk inspireret pilsner der har en let frugtagtig smag. 4,6%. En rigtig god pilsner der formentlig vil være populær hos dem der udelukkende drikker pilsner. Kan serveres til alt, men de kolde retter er vel de optimale, hvis ikke man blot vil sidde og nyde den i godt selskab.

Blesmark: (Mahognifarvet øl på 5,5 % er brygget med udgangspunkt i gl. Engelsk opskrift. Ligger tæt op af Fullers ESB der kendt blandt øl entusiaster, men en øl der falder i manges smag, hvis man er til en lidt kraftigere øl smag en det lyse øl.

Gåsefod: Forårsbryg 7,5 %, er en meget lækker øl der er bygget over en Belgisk Special Ale, kogt med citronskal og ingefær, og med tilsat honning. Vi har valgt en rigtig spændende gær til denne øl, der i høj grad vil komplementere aromaerne af citron, honning og ingefær. Den vil være fremragende til en god dansk forårsfrokost, og er også velegnet til bare at nyde med venner i godt selskab. Det er en flot ravfarvet øl med et stabilt hvidt skum. 

Ovenstående øl er nu også at finde på Brummers Gaards øl kort. www.brummersgaard.dk

Udover ovenstående vil vi ca. 1 maj have vores hvede øl med hyldeblomst klar.

PS: Bemærk navnene på de forskellige øl er gamle stednavne på Aarø.

ølbild