Følg Øllet

Aarøbryg fra Ø til øl

Vi tilstræber at anvende forskellige råvarer, som korn, bær, urter, blomster , andet, som findes på øen.

Vi anvender vores eget fantastiske vand som forefindes på øen. Vandet er kalkholdigt med en ren frisk smag som er med til at give øllet sit helt eget særpræg.

Vi anvender pt. øens eget vand, Honning, Hyldeblomst, Citronmelisse, korn hybenskaller og mere er på vej.

Der findes et utal af bær, blomster, urter som vil kunne anvendes, men vi skal have afprøvet de forskellige smagsvarianter i forskellige sammenhænge. En lang og spændende udvikling.

Vi vil ikke forpligtige os at skulle anvendes øens forskellige ressourcer blot for at gøre det. Hvis vores øl, med ”importeret” malt,  humle, sukker, andet, giver øllet den bedste smag vil vi gøre det.

Vores mission er, at vi i videst mulig omfang anvender øens råvarer, herunder vand fra øens egen boring, men altid brygget på Aarø “det er jo kun sådan man kan lave rigtig Aarøbryg”  – “Den længste kørertur vores øl må få er rundt på øen til de forskellige restauranter og kun med færgen når øens gæster transporter øllet væk fra øen.

Derfor giver  ”Fra ø til øl” mening.

Følg med på vores hjemmeside www.aaroebryg.dk

Vi vil brygge 3 -5 faste bryg der med tiden skal udvikles til rigtige klassikere. Herudover vil vi brygge øl til højtider og specielle lejligheder.

Julemarked på Aarø.

D.9/11-2015 var der julemarked på Aarø, og vores første kommercielle optræden. Det var for os en kæmpe succes. Alle tog rigtig godt imod vores øl og sidst på dagen, kunne vi melde total udsolgt. Dette blev så startskuddet til at udvikling af  Aarø Bryg

IMG_4479-1 IMG_4483


 

De fire første øl

Æ`Mæsk: Tjekkisk inspireret pilsner der har en let frugtagtig smag. 4,6%. En rigtig god pilsner der formentlig vil være populær hos dem der udelukkende drikker pilsner. Kan serveres til alt, men de kolde retter er vel de optimale, hvis ikke man blot vil sidde og nyde den i godt selskab.

Blesmark: (Mahognifarvet øl på 5,5 % er brygget med udgangspunkt i gl. Engelsk opskrift. Ligger tæt op af Fullers der kendt blandt øl entusiaster Smagen af karamel og den efterfølgende citrussmag  en øl der falder i manges smag, hvis man er til en lidt kraftigere øl smag en det lyse øl. Smagen af karamel og efterfølgende noter af citrus giver længere smagsoplevelse.

Gåsefod: Forårsbryg der er gået hen og blevet et helårsbryg og den meste populære af vores øl. Alkohol 6,7 %. En meget lækker øl der er brygget over en Belgisk Special Ale, kogt med citronskal og ingefær, og med tilsat honning. Vi har valgt en rigtig spændende gær til denne øl, der i høj grad vil komplementere aromaerne af citron, honning og ingefær. Den vil være fremragende til en god dansk forårsfrokost, men er også velegnet til bare at nyde med venner i godt selskab. Det er en flot ravfarvet øl med et stabilt hvidt skum.  

Søjmaj: Hvede øl med et  tvist af hyldeblomst. Alkohol på  4,6 %. En rigtig frisk øl der gerne må køles helt ned til 2-4 grader. Søjmaj kan anbefales sammen med et lækkert stykke smørbrød, men kan i høj grad nydes alene. Den friske, men fede smag overrasker rigtig mange der “normalt” ikke vælger hvede øl. Vi sørger for masser af bobler og et fedt hvidt skum.

Alle navnene på vores øl er stednavne på øen. Stednavne der frem til 1935 er blevet navngivet af lokale fiskere og bønder. Hvis du køber en af vores øl, vil du kunne begive dig hen på det sted hvor netop “din” øl´s navn er opkaldt. 

Julebryg 2016    

Vi forsatte succesen fra 2015 med samme opskrift og denne gang fordoblede vi salget af vores julebryg. Efterspørgslen var mindst det dobbelte, så noget måtte der gøres før julen 2017!

 

Aarø bryg 2017

Efterspørgsel og produktionskapacitet var direkte modarbejdende. Vi kunne med nuværende lokaler og udstyr ikke efterkomme interesse og efterspørgsel. Vi stod ved en skillevej – skulle vi udvide eller måske helt stoppe?

Beslutningen var heldigvis nem – vi skulle selvfølgelig forsætte, så vi begyndte at udarbejde planer for udvidelsen. Hen over sommeren kunne vi tage de første spæde skridt til udvidelse. En tilbygning samt indkøb af ny stor brygkedel , tanke og køling var en nødvendighed.

I december 2017 begyndte gravearbejdet omkring det snart 100 år gamle Hønsehus

Julebryg 2017

Efter to år med samme juleøl tog vi i 2017 mod til prøve med et nyt julebryg. Et julebryg der brød lidt med traditionerne om at en juleøl gerne skal være sød og fyldig. Vi bryggede en rigtig juleøl der i højere grad passede til juleanden og stegen og det viste sig at den af flere blev gemt til vinteren og nydt sammen med de tunge gryderetter.  Stor succes hvor vi igen mere end fordoblede salget af juleøl. Og hvor vi introducerede den store 2 liters stakitflaske.

Byggeriet går i gang i januar 2018

Desværre bliver byggeriet forsinket, så vi desværre først kom lidt i gang i efteråret 2018.

Med baggrund i forsinkelsen blev Årets juleøl kun brygget i meget begrænset omfang, så vi glæder os virkelig til at slå dørene op i 2019